Rózsa - A Rózsa név jelentése, Rózsa névnapjai, Rózsa név becézése és más érdekességek:

● A Rózsa név eredete: magyar - latin

● A Rózsa név jelentése:

rózsa

● A Rózsa név becézése / Rózsa becenevei:

Rózsi, Rózsika, Rózsácska, Rózska, Rózsica, Zsazsa

● Rózsa névnapja:

augusztus 23.augusztus 30.szeptember 4.
● A Rózsa név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Rózsa név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rózsa névről? Görgess lejjebb!
A Rózsa az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rózsa névről

● A Rózsa név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rózsa név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + A ( 1 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Rózsa névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Rózsa név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rózsa név ? Jó helyen jársz!
A Rózsa: 5 betűből álló női név / lánynév
A Rózsa név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Rózsa név magánhangzói: A, Ó,
A Rózsa név mássalhangzói: ZS, R,
A Rózsa név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Rózsa névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Rózsa névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rózsa névvel kapcsolatban. a Rózsa név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rózsa név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rózsa név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rózsa névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rózsa név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rózsa nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rózsa névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!