Hilda - A Hilda név jelentése, Hilda névnapjai, Hilda név becézése és más érdekességek:

● A Hilda név eredete: germán

● A Hilda név jelentése:

harc, harcosnő

● A Hilda név becézése / Hilda becenevei:

Hildi, Hildus, Hilduka, Ilda, Ildus, Hildácska

● Hilda névnapja:

április 30.augusztus 12.szeptember 3.november 17.
● A Hilda név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Hilda név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hilda névről? Görgess lejjebb!
A Hilda az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hilda névről

● A Hilda név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hilda név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Hilda névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Hilda név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hilda név ? Jó helyen jársz!
A Hilda: 5 betűből álló női név / lánynév
A Hilda név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Hilda név magánhangzói: A, I,
A Hilda név mássalhangzói: D, H, L,
A Hilda név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Hilda névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Hilda névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hilda névvel kapcsolatban. a Hilda név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hilda név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hilda név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hilda névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hilda név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hilda nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hilda névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!