Enikő - Az Enikő név jelentése, Enikő névnapjai, Enikő név becézése és más érdekességek:

● Az Enikő név eredete: egyéni névalkotás - fantázianév

● Az Enikő név jelentése:

ünő, szarvastehén. ( Vörösmarty Mihály alkotása. )

● Az Enikő név becézése / Enikő becenevei:

Nikő, Eni, Enci, Encike, Encus, Encsi

● Enikő névnapja:

április 16.szeptember 15.
● Az Enikő név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Enikő név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Enikő névről? Görgess lejjebb!
Az Enikő az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Enikő névről

● Az Enikő név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Enikő név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + Ő ( 2 ) = 23 ( 2 + 3 )
Az Enikő névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Enikő név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Enikő név ? Jó helyen jársz!
Az Enikő: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Enikő név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Enikő név magánhangzói: E, I, Ő,
Az Enikő név mássalhangzói: K, N,
Az Enikő név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Enikő névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Enikő névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Enikő névvel kapcsolatban. az Enikő név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Enikő név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Enikő név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Enikő névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Enikő név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Enikő nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Enikő névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!