Gellért - A Gellért név jelentése, Gellért névnapjai, Gellért név becézése és más érdekességek:

● A Gellért név eredete: germán

● A Gellért név jelentése:

gerely, erős dárda, merész

● A Gellért név becézése / Gellért becenevei:

Gelli, gelluka, Gellusz, Gellértke, Érti, Értike

● Gellért névnapja:

január 30.április 23.május 13.szeptember 24.október 16.
● A Gellért név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gellért név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gellért névről? Görgess lejjebb!
A Gellért az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gellért névről

● A Gellért név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gellért név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + É ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Gellért névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Gellért név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gellért név ? Jó helyen jársz!
A Gellért: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gellért név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Gellért név magánhangzói: E, É,
A Gellért név mássalhangzói: G, L, R, T,
A Gellért név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gellért névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gellért névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 127 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 57 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gellért névvel kapcsolatban. a Gellért név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gellért név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gellért név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gellért névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gellért név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gellért nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gellért névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!