Mór - A Mór név jelentése, Mór névnapjai, Mór név becézése és más érdekességek:

● A Mór név eredete: magyar

● A Mór név jelentése:

mór, szerecsen ( A Móric név rövidüléséből. )

● A Mór név becézése / Mór becenevei:

Móri, Mórika, Mórci, Morka, Momó

● Mór névnapja:

január 15.március 20.szeptember 4.szeptember 13.szeptember 22.október 25.december 4.
● A Mór név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mór név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mór névről? Görgess lejjebb!
A Mór az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mór névről

● A Mór név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mór név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Ó ( 6 ) + R ( 9 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Mór névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Mór név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mór név ? Jó helyen jársz!
A Mór: 3 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mór név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Mór név magánhangzói: Ó,
A Mór név mássalhangzói: M, R,
A Mór név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Mór névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mór névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 360 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 226 női név / lány név és 134 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mór névvel kapcsolatban. a Mór név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mór név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mór név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mór névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mór név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mór nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mór névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!