Nárcisz - A Nárcisz név jelentése, Nárcisz névnapjai, Nárcisz név becézése és más érdekességek:

● A Nárcisz név eredete: görög ( mitológiai )

● A Nárcisz név jelentése:

kábító, nárcisz ( Eredetileg a Narcisszusz ‣ férfinév női párja )

● A Nárcisz név becézése / Nárcisz becenevei:

Nárciszka, Nárci, Nári, Nárcika, Ciszi, Ciszu, Ciszka

● Nárcisz névnapja:

március 18.október 29.
● A Nárcisz név típusa: N betűs női név / lánynév
● A Nárcisz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nárcisz névről? Görgess lejjebb!
A Nárcisz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nárcisz névről

● A Nárcisz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nárcisz név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Nárcisz névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Nárcisz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nárcisz név ? Jó helyen jársz!
A Nárcisz: 7 betűből álló női név / lánynév
A Nárcisz név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Nárcisz név magánhangzói: Á, I,
A Nárcisz név mássalhangzói: SZ, C, N, R,
A Nárcisz név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Nárcisz névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Nárcisz névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nárcisz névvel kapcsolatban. a Nárcisz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nárcisz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nárcisz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nárcisz névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nárcisz név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nárcisz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nárcisz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!