Albert - Az Albert név jelentése, Albert névnapjai, Albert név becézése és más érdekességek:

● Az Albert név eredete: germán

● Az Albert név jelentése:

nemes, fényes ( A germán Adalbert név rövidülése )

● Az Albert név becézése / Albert becenevei:

Berti, Berci, Albi

● Albert névnapja:

április 23.augusztus 7.augusztus 24.szeptember 5.november 15.szeptember 27.
● Az Albert név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Albert név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Albert névről? Görgess lejjebb!
Az Albert az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Albert névről

● Az Albert név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Albert név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + L ( 3 ) + B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) = 22 ( 2 + 2 )
Az Albert névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Albert név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Albert név ? Jó helyen jársz!
Az Albert: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Albert név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Albert név magánhangzói: A, E,
Az Albert név mássalhangzói: B, L, R, T,
Az Albert név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Albert névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Albert névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 507 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 324 női név / lány név és 183 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Albert névvel kapcsolatban. az Albert név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Albert név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Albert név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Albert névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Albert név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Albert nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Albert névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!