Teofil - A Teofil név jelentése, Teofil névnapjai, Teofil név becézése és más érdekességek:

● A Teofil név eredete: görög - latin

● A Teofil név jelentése:

Isten kedveltje, Istent kedvelő, Isten barátja

● A Teofil név becézése / Teofil becenevei:

Ofi, Ofilka, Filkó, Teó, Teóka, Teus, Teuci, Teuka

● Teofil névnapja:

március 5.március 10.május 21.június 17.október 13.október 29.december 20.
● A Teofil név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Teofil név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Teofil névről? Görgess lejjebb!
A Teofil az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Teofil névről

● A Teofil név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Teofil név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + E ( 5 ) + O ( 6 ) + F ( 6 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Teofil névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Teofil név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Teofil név ? Jó helyen jársz!
A Teofil: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Teofil név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Teofil név magánhangzói: E, I, O,
A Teofil név mássalhangzói: F, L, T,
A Teofil név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Teofil névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Teofil névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Teofil névvel kapcsolatban. a Teofil név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Teofil név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Teofil név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Teofil névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Teofil név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Teofil nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Teofil névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!