Timóteusz - A Timóteusz név jelentése, Timóteusz névnapjai, Timóteusz név becézése és más érdekességek:

● A Timóteusz név eredete: görög - latin

● A Timóteusz név jelentése:

istentisztelő

● A Timóteusz név becézése / Timóteusz becenevei:

Timó, Timka, Timus, Timóka, Timoti, Motka, Móti, Motus

● Timóteusz névnapja:

január 24.január 26.május 3.augusztus 22.
● A Timóteusz név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Timóteusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Timóteusz névről? Görgess lejjebb!
A Timóteusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Timóteusz névről

● A Timóteusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Timóteusz név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + Ó ( 6 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Timóteusz névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Timóteusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Timóteusz név ? Jó helyen jársz!
A Timóteusz: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
A Timóteusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Timóteusz név magánhangzói: E, I, Ó, U,
A Timóteusz név mássalhangzói: SZ, M, T,
A Timóteusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Timóteusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Timóteusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Timóteusz névvel kapcsolatban. a Timóteusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Timóteusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Timóteusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Timóteusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Timóteusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Timóteusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Timóteusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!