Tamás - A Tamás név jelentése, Tamás névnapjai, Tamás név becézése és más érdekességek:

● A Tamás név eredete: héber ( bibliai )

● A Tamás név jelentése:

iker, csodálatos.

● A Tamás név becézése / Tamás becenevei:

Tomi, Tomika, Tomcsi, Tom, Tamáska, Tama

● Tamás névnapja:

január 28.március 7.június 22.július 3.július 6.augusztus 25.szeptember 22.október 2.december 21.december 29.
● A Tamás név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Tamás név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tamás névről? Görgess lejjebb!
A Tamás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tamás névről

● A Tamás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tamás név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 9 ( 9 )
A Tamás névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Tamás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tamás név ? Jó helyen jársz!
A Tamás: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Tamás név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Tamás név magánhangzói: A, Á,
A Tamás név mássalhangzói: M, S, T,
A Tamás név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Tamás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Tamás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 179 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 91 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tamás névvel kapcsolatban. a Tamás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tamás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tamás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tamás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tamás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tamás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tamás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!