Atanázia - Az Atanázia név jelentése, Atanázia névnapjai, Atanázia név becézése és más érdekességek:

● Az Atanázia név eredete: görög

● Az Atanázia név jelentése:

halhatatlan ( Az Atanáz férfinév női párja )

● Az Atanázia név becézése / Atanázia becenevei:

Atika, Tani, Tanika, Tázi, Názika, Zia

● Atanázia névnapja:

augusztus 14.
● Az Atanázia név típusa: A betűs női név / lány név
● Az Atanázia név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Atanázia névről? Görgess lejjebb!
Az Atanázia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Atanázia névről

● Az Atanázia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Atanázia név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Atanázia névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Atanázia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Atanázia név ? Jó helyen jársz!
Az Atanázia: 8 betűből álló női név / lány név
Az Atanázia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
Az Atanázia név magánhangzói: A, Á, I,
Az Atanázia név mássalhangzói: N, T, Z,
Az Atanázia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lány név

Az Atanázia névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Atanázia névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 539 db A betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 311 női név / lány név és 180 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Atanázia névvel kapcsolatban. az Atanázia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Atanázia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Atanázia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Atanázia névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Atanázia név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Atanázia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Atanázia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!