Celeszta - A Celeszta név jelentése, Celeszta névnapjai, Celeszta név becézése és más érdekességek:

● A Celeszta név eredete: latin

● A Celeszta név jelentése:

mennyei, égi ( A Celesztina alakváltozata )

● A Celeszta név becézése / Celeszta becenevei:

Celi, Leszti, Leszta, Eszta

● Celeszta névnapja:

április 6.május 19.július 27.augusztus 14.október 14.
● A Celeszta név típusa: C betűs női név / lánynév
● A Celeszta név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Celeszta névről? Görgess lejjebb!
A Celeszta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Celeszta névről

● A Celeszta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Celeszta név számmisztikai elemzése:
C ( 3 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Celeszta névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Celeszta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Celeszta név ? Jó helyen jársz!
A Celeszta: 8 betűből álló női név / lánynév
A Celeszta név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Celeszta név magánhangzói: A, E,
A Celeszta név mássalhangzói: SZ, C, L, T,
A Celeszta név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Celeszta névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Celeszta névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 41 db C betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 30 női név / lány név és 11 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
C betűs női nevek / lánynevek listája C betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Celeszta névvel kapcsolatban. a Celeszta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Celeszta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Celeszta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Celeszta névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Celeszta név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Celeszta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Celeszta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!