Donatella - A Donatella név jelentése, Donatella névnapjai, Donatella név becézése és más érdekességek:

● A Donatella név eredete: latin - olasz

● A Donatella név jelentése:

Istentől ajándékozott ( A Donáta olasz kicsinyítőképzős származékának átvétele )

● A Donatella név becézése / Donatella becenevei:

Doni, Nati, Ella, Ellus, Natel, Natelka

● Donatella névnapja:

július 30.augusztus 7.
● A Donatella név típusa: D betűs női név / lány név
● A Donatella név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Donatella névről? Görgess lejjebb!
A Donatella az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Donatella névről

● A Donatella név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Donatella név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) = 30 ( 3 + 0 )
A Donatella névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Donatella név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Donatella név ? Jó helyen jársz!
A Donatella: 9 betűből álló női név / lány név
A Donatella név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
A Donatella név magánhangzói: A, E, O,
A Donatella név mássalhangzói: D, L, N, T,
A Donatella név szótagszáma: 4 szótagú női név / lány név

A Donatella névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Donatella névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 115 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Donatella névvel kapcsolatban. a Donatella név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Donatella név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Donatella név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Donatella névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Donatella név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Donatella nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Donatella névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!