Életke - Az Életke név jelentése, Életke névnapjai, Életke név becézése és más érdekességek:

● Az Életke név eredete: magyar

● Az Életke név jelentése:

élet, életke

● Az Életke név becézése / Életke becenevei:

Éli, Letke, Lettus, Lettuka, Élike, Éluka

● Életke névnapja:

november 4.
● Az Életke név típusa: É betűs női név / lánynév
● Az Életke név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Életke névről? Görgess lejjebb!
Az Életke az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Életke névről

● Az Életke név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Életke név számmisztikai elemzése:
É ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + K ( 2 ) + E ( 5 ) = 22 ( 2 + 2 )
Az Életke névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Életke név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Életke név ? Jó helyen jársz!
Az Életke: 6 betűből álló női név / lánynév
Az Életke név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Életke név magánhangzói: E, É,
Az Életke név mássalhangzói: K, L, T,
Az Életke név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Életke névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Életke névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 25 db É betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 11 női név / lány név és 14 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
É betűs női nevek / lánynevek listája É betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Életke névvel kapcsolatban. az Életke név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Életke név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Életke név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Életke névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Életke név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Életke nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Életke névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!