Eudoxia - Az Eudoxia név jelentése, Eudoxia névnapjai, Eudoxia név becézése és más érdekességek:

● Az Eudoxia név eredete: görög

● Az Eudoxia név jelentése:

jó hírnévnek örvendő, tisztelt, megbecsült.

● Az Eudoxia név becézése / Eudoxia becenevei:

Doxi, Doxika, Euka, Dox

● Eudoxia névnapja:

március 1.szeptember 16.
● Az Eudoxia név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Eudoxia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Eudoxia névről? Görgess lejjebb!
Az Eudoxia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Eudoxia névről

● Az Eudoxia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Eudoxia név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + U ( 3 ) + D ( 4 ) + O ( 6 ) + X ( 6 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 34 ( 3 + 4 )
Az Eudoxia névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● Az Eudoxia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Eudoxia név ? Jó helyen jársz!
Az Eudoxia: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Eudoxia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Eudoxia név magánhangzói: A, E, I, O, U,
Az Eudoxia név mássalhangzói: D, X,
Az Eudoxia név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

Az Eudoxia névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Eudoxia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Eudoxia névvel kapcsolatban. az Eudoxia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Eudoxia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Eudoxia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Eudoxia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Eudoxia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Eudoxia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Eudoxia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!