Heléna - A Heléna név jelentése, Heléna névnapjai, Heléna név becézése és más érdekességek:

● A Heléna név eredete: görög ( mitológiai )

● A Heléna név jelentése:

fényes, sugárzó

● A Heléna név becézése / Heléna becenevei:

Helénke, Heli, helka, Helcsi, Léna, Lénus, Léni, Lénike

● Heléna névnapja:

július 31.augusztus 13.augusztus 18.
● A Heléna név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Heléna név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Heléna névről? Görgess lejjebb!
A Heléna az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Heléna névről

● A Heléna név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Heléna név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Heléna névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Heléna név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Heléna név ? Jó helyen jársz!
A Heléna: 6 betűből álló női név / lánynév
A Heléna név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Heléna név magánhangzói: A, E, É,
A Heléna név mássalhangzói: H, L, N,
A Heléna név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Heléna névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Heléna névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Heléna névvel kapcsolatban. a Heléna név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Heléna név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Heléna név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Heléna névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Heléna név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Heléna nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Heléna névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!