Kató - A Kató név jelentése, Kató névnapjai, Kató név becézése és más érdekességek:

● A Kató név eredete: görög

● A Kató név jelentése:

mindig tiszta, nyilazó, biztosan célzó ( A Katalin önállósult becézője )

● A Kató név becézése / Kató becenevei:

Kati, Katus, Katuka, Katuci, Katka, Katika, Katica, Katinka

● Kató névnapja:

február 13.március 9.szeptember 15.május 9.március 22.március 24.április 29.április 30.november 25.december 31.
● A Kató név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Kató név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kató névről? Görgess lejjebb!
A Kató az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kató névről

● A Kató név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kató név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Kató névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Kató név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kató név ? Jó helyen jársz!
A Kató: 4 betűből álló női név / lánynév
A Kató név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Kató név magánhangzói: A, Ó,
A Kató név mássalhangzói: K, T,
A Kató név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Kató névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Kató névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kató névvel kapcsolatban. a Kató név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kató név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kató név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kató névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kató név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kató nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kató névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!