Kriszta - A Kriszta név jelentése, Kriszta névnapjai, Kriszta név becézése és más érdekességek:

● A Kriszta név eredete: görög - latin

● A Kriszta név jelentése:

Krisztushoz tartozó, keresztény ( nő ) ( A Krisztina önállósult becézője )

● A Kriszta név becézése / Kriszta becenevei:

Krisztike, Krisztu, Krisztuka, Krisztus, Krisztácska, Krisz, Szta

● Kriszta névnapja:

június 22.július 24.augusztus 5.
● A Kriszta név típusa: K betűs női név / lánynév
● A Kriszta név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Kriszta névről? Görgess lejjebb!
A Kriszta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Kriszta névről

● A Kriszta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Kriszta név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Kriszta névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Kriszta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Kriszta név ? Jó helyen jársz!
A Kriszta: 7 betűből álló női név / lánynév
A Kriszta név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Kriszta név magánhangzói: A, I,
A Kriszta név mássalhangzói: SZ, K, R, T,
A Kriszta név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Kriszta névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Kriszta névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 281 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 146 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Kriszta névvel kapcsolatban. a Kriszta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Kriszta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Kriszta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Kriszta névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Kriszta név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Kriszta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Kriszta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!