Leontina - A Leontina név jelentése, Leontina névnapjai, Leontina név becézése és más érdekességek:

● A Leontina név eredete: latin

● A Leontina név jelentése:

Leontini ( Lentini ) szicíliai városból való nő ( A Leontin női párja )

● A Leontina név becézése / Leontina becenevei:

Tina, Tinus, Tinka, Tini, Leon, Leonka, Leus

● Leontina névnapja:

március 1.december 6.
● A Leontina név típusa: L betűs női név / lánynév
● A Leontina név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Leontina névről? Görgess lejjebb!
A Leontina az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Leontina névről

● A Leontina név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Leontina név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + E ( 5 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 36 ( 3 + 6 )
A Leontina névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Leontina név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Leontina név ? Jó helyen jársz!
A Leontina: 8 betűből álló női név / lánynév
A Leontina név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Leontina név magánhangzói: A, E, I, O,
A Leontina név mássalhangzói: L, N, T,
A Leontina név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

A Leontina névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Leontina névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 251 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 176 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Leontina névvel kapcsolatban. a Leontina név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Leontina név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Leontina név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Leontina névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Leontina név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Leontina nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Leontina névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!