Etelka - Az Etelka név jelentése, Etelka névnapjai, Etelka név becézése és más érdekességek:

● Az Etelka név eredete: fantázianév - egyéni névalkotás

● Az Etelka név jelentése:

Dugonics András alkotta az Etele férfinévből.

● Az Etelka név becézése / Etelka becenevei:

Etuci, Etel, Eti, Etus, Etuka, Etike, Telka, Telcsi,

● Etelka névnapja:

január 29.február 5.június 11.június 12.október 8.december 16.
● Az Etelka név típusa: E betűs női név / lány név
● Az Etelka név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Etelka névről? Görgess lejjebb!
Az Etelka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Etelka névről

● Az Etelka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Etelka név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
Az Etelka névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Etelka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Etelka név ? Jó helyen jársz!
Az Etelka: 6 betűből álló női név / lány név
Az Etelka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
Az Etelka név magánhangzói: A, E,
Az Etelka név mássalhangzói: K, L, T,
Az Etelka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

Az Etelka névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Etelka névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 233 db E betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 138 női név / lány név és 83 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Etelka névvel kapcsolatban. az Etelka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Etelka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Etelka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Etelka névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Etelka név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Etelka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Etelka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!