Abád - Az Abád név jelentése, Abád névnapjai, Abád név becézése és más érdekességek:

● Az Abád név eredete: magyar

● Az Abád név jelentése:

apa. ( Az Aba név kicsinyítőképzős származéka = Aba-d )

● Az Abád név becézése / Abád becenevei:

Aba, Abi, Bádi

● Abád névnapja:

november 12.
● Az Abád név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Abád név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Abád névről? Görgess lejjebb!
Az Abád az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Abád névről

● Az Abád név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Abád név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + D ( 4 ) = 8 ( 8 )
Az Abád névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Abád név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Abád név ? Jó helyen jársz!
Az Abád: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Abád név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Abád név magánhangzói: A, Á,
Az Abád név mássalhangzói: B, D,
Az Abád név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Abád névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Abád névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 509 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 325 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Abád névvel kapcsolatban. az Abád név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Abád név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Abád név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Abád névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Abád név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Abád nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Abád névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!