Tódor - A Tódor név jelentése, Tódor névnapjai, Tódor név becézése és más érdekességek:

● A Tódor név eredete: görög - magyar

● A Tódor név jelentése:

Isten ajándéka ( A Teodor rövidüléséből. )

● A Tódor név becézése / Tódor becenevei:

Tódi, Tódika, Tódus, Tódka, Tódorka, Dor

● Tódor névnapja:

február 6.szeptember 19.október 11.december 28.február 7.
● A Tódor név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Tódor név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tódor névről? Görgess lejjebb!
A Tódor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tódor névről

● A Tódor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tódor név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + Ó ( 6 ) + D ( 4 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Tódor névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Tódor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tódor név ? Jó helyen jársz!
A Tódor: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Tódor név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Tódor név magánhangzói: O, Ó,
A Tódor név mássalhangzói: D, R, T,
A Tódor név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Tódor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Tódor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tódor névvel kapcsolatban. a Tódor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tódor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tódor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tódor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tódor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tódor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tódor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!