Dioméd - A Dioméd név jelentése, Dioméd névnapjai, Dioméd név becézése és más érdekességek:

● A Dioméd név eredete: görög

● A Dioméd név jelentése:

Istentől elhatározott, Isten akarata szerint való.( A Diomédész névből rövidült )

● A Dioméd név becézése / Dioméd becenevei:

Dió, Médi, Médus, Médusz,

● Dioméd névnapja:

március 29.augusztus 16.szeptember 11.
● A Dioméd név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dioméd név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dioméd névről? Görgess lejjebb!
A Dioméd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dioméd névről

● A Dioméd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dioméd név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + I ( 9 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + É ( 5 ) + D ( 4 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Dioméd névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Dioméd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dioméd név ? Jó helyen jársz!
A Dioméd: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dioméd név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dioméd név magánhangzói: É, I, O,
A Dioméd név mássalhangzói: D, M,
A Dioméd név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dioméd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dioméd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 221 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 116 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dioméd névvel kapcsolatban. a Dioméd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dioméd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dioméd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dioméd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dioméd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dioméd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dioméd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!