Domokos - A Domokos név jelentése, Domokos névnapjai, Domokos név becézése és más érdekességek:

● A Domokos név eredete: latin

● A Domokos név jelentése:

Úrhoz tartozó, Istennek szentelt, vasárnap született ( A Domonkos önállósult alakváltozata. )

● A Domokos név becézése / Domokos becenevei:

Domi, Domika, Domcsi, Doma, Okos, Okoska

● Domokos névnapja:

március 9.augusztus 4.augusztus 8.október 14.
● A Domokos név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Domokos név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Domokos névről? Görgess lejjebb!
A Domokos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Domokos névről

● A Domokos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Domokos név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + O ( 6 ) + M ( 4 ) + O ( 6 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Domokos névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Domokos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Domokos név ? Jó helyen jársz!
A Domokos: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Domokos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Domokos név magánhangzói: O,
A Domokos név mássalhangzói: D, K, M, S,
A Domokos név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Domokos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Domokos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Domokos névvel kapcsolatban. a Domokos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Domokos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Domokos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Domokos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Domokos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Domokos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Domokos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!