Éliás - Az Éliás név jelentése, Éliás névnapjai, Éliás név becézése és más érdekességek:

● Az Éliás név eredete: héber ( bibliai )

● Az Éliás név jelentése:

Jahve az Isten, Jahve az én Istenem

● Az Éliás név becézése / Éliás becenevei:

Éli, Élike, Élus, Élusz, Liás, Lia

● Éliás névnapja:

február 16.július 20.augusztus 20.
● Az Éliás név típusa: É betűs férfi név / fiúnév
● Az Éliás név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Éliás névről? Görgess lejjebb!
Az Éliás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Éliás névről

● Az Éliás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Éliás név számmisztikai elemzése:
É ( 5 ) + L ( 3 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Éliás névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Éliás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Éliás név ? Jó helyen jársz!
Az Éliás: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Éliás név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Éliás név magánhangzói: Á, É, I,
Az Éliás név mássalhangzói: L, S,
Az Éliás név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Éliás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Éliás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 25 db É betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 11 női név / lány név és 14 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
É betűs női nevek / lánynevek listája É betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Éliás névvel kapcsolatban. az Éliás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Éliás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Éliás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Éliás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Éliás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Éliás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Éliás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!