Erazmus - Az Erazmus név jelentése, Erazmus névnapjai, Erazmus név becézése és más érdekességek:

● Az Erazmus név eredete: görög

● Az Erazmus név jelentése:

szeretett, óhajtott, szeretetreméltó

● Az Erazmus név becézése / Erazmus becenevei:

Razmus, Razmi, Raz, Eraz, Era

● Erazmus névnapja:

június 2.
● Az Erazmus név típusa: E betűs férfi név / fiúnév
● Az Erazmus név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Erazmus névről? Görgess lejjebb!
Az Erazmus az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Erazmus névről

● Az Erazmus név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Erazmus név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) + Z ( 8 ) + M ( 4 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) = 31 ( 3 + 1 )
Az Erazmus névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Erazmus név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Erazmus név ? Jó helyen jársz!
Az Erazmus: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Erazmus név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Erazmus név magánhangzói: A, E, U,
Az Erazmus név mássalhangzói: M, R, S, Z,
Az Erazmus név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Erazmus névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Erazmus névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Erazmus névvel kapcsolatban. az Erazmus név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Erazmus név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Erazmus név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Erazmus névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Erazmus név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Erazmus nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Erazmus névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!