Ilmár - Az Ilmár név jelentése, Ilmár névnapjai, Ilmár név becézése és más érdekességek:

● Az Ilmár név eredete: magyar - finn

● Az Ilmár név jelentése:

levegő, lég, világ ( A Hilmár név alakváltozata a finn Ilmár mondai hős nevéből. )

● Az Ilmár név becézése / Ilmár becenevei:

Ilmusz, Ilmi, Ilmike, Mári, Márkó

● Ilmár névnapja:

február 28.június 18.
● Az Ilmár név típusa: I betűs férfi név / fiúnév
● Az Ilmár név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ilmár névről? Görgess lejjebb!
Az Ilmár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ilmár névről

● Az Ilmár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ilmár név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + L ( 3 ) + M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 26 ( 2 + 6 )
Az Ilmár névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Ilmár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ilmár név ? Jó helyen jársz!
Az Ilmár: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ilmár név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ilmár név magánhangzói: Á, I,
Az Ilmár név mássalhangzói: L, M, R,
Az Ilmár név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ilmár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ilmár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ilmár névvel kapcsolatban. az Ilmár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ilmár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ilmár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ilmár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ilmár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ilmár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ilmár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!