Lídia - A Lídia név jelentése, Lídia névnapjai, Lídia név becézése és más érdekességek:

● A Lídia név eredete: görög

● A Lídia név jelentése:

az ókori Lüdiából ( Kis-Ázsia ) való nő

● A Lídia név becézése / Lídia becenevei:

Lidi, Lidike, Lidus, Liduka, Idi, Idus

● Lídia névnapja:

február 12.március 22.április 14.augusztus 3.
● A Lídia név típusa: L betűs női név / lánynév
● A Lídia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lídia névről? Görgess lejjebb!
A Lídia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lídia névről

● A Lídia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lídia név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + Í ( 9 ) + D ( 4 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Lídia névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Lídia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lídia név ? Jó helyen jársz!
A Lídia: 5 betűből álló női név / lánynév
A Lídia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Lídia név magánhangzói: A, I, Í,
A Lídia név mássalhangzói: D, L,
A Lídia név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Lídia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Lídia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 248 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 175 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lídia névvel kapcsolatban. a Lídia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lídia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lídia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lídia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lídia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lídia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lídia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!