Jákó - A Jákó név jelentése, Jákó névnapjai, Jákó név becézése és más érdekességek:

● A Jákó név eredete: héber

● A Jákó név jelentése:

helyébe lépő, csaló ( A Jákob önállósult becézőjéből. )

● A Jákó név becézése / Jákó becenevei:

Jákóka, Jákusz, Jáki, Jákika, Kim, Kimu, Kimkó

● Jákó névnapja:

május 1.május 11.július 13.július 25.október 13.november 27.november 28.
● A Jákó név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jákó név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jákó névről? Görgess lejjebb!
A Jákó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jákó névről

● A Jákó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jákó név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Á ( 1 ) + K ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Jákó névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Jákó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jákó név ? Jó helyen jársz!
A Jákó: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jákó név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jákó név magánhangzói: Á, Ó,
A Jákó név mássalhangzói: J, K,
A Jákó név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jákó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jákó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jákó névvel kapcsolatban. a Jákó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jákó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jákó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jákó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jákó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jákó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jákó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!