Jákob - A Jákob név jelentése, Jákob névnapjai, Jákob név becézése és más érdekességek:

● A Jákob név eredete: héber

● A Jákob név jelentése:

helyébe lépő, csaló ( A Jakab eredeti alakváltozata.)

● A Jákob név becézése / Jákob becenevei:

Jákó, Jákusz, Jáki, Jákika, Ákó, Áki, Ákóka,

● Jákob névnapja:

május 1.május 11.július 13.július 25.október 13.november 27.november 28.
● A Jákob név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jákob név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jákob névről? Görgess lejjebb!
A Jákob az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jákob névről

● A Jákob név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jákob név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Á ( 1 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + B ( 2 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Jákob névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Jákob név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jákob név ? Jó helyen jársz!
A Jákob: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jákob név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jákob név magánhangzói: Á, O,
A Jákob név mássalhangzói: B, J, K,
A Jákob név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jákob névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jákob névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jákob névvel kapcsolatban. a Jákob név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jákob név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jákob név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jákob névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jákob név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jákob nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jákob névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!