Keresztély - A Keresztély név jelentése, Keresztély névnapjai, Keresztély név becézése és más érdekességek:

● A Keresztély név eredete: latin

● A Keresztély név jelentése:

Krisztushoz tartozó, keresztény

● A Keresztély név becézése / Keresztély becenevei:

Keri, Kerus, Keruka, Keró

● Keresztély névnapja:

április 3.július 27.november 12.december 20.
● A Keresztély név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Keresztély név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Keresztély névről? Görgess lejjebb!
A Keresztély az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Keresztély névről

● A Keresztély név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Keresztély név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + É ( 5 ) + L ( 3 ) + Y ( 7 ) = 47 ( 4 + 7 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Keresztély névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Keresztély név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Keresztély név ? Jó helyen jársz!
A Keresztély: 10 betűből álló férfi név / fiúnév
A Keresztély név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Keresztély név magánhangzói: E, É,
A Keresztély név mássalhangzói: LY, SZ, K, R, T,
A Keresztély név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Keresztély névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Keresztély névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 276 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 133 női név / lány név és 143 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Keresztély névvel kapcsolatban. a Keresztély név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Keresztély név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Keresztély név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Keresztély névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Keresztély név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Keresztély nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Keresztély névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!