Márkus - A Márkus név jelentése, Márkus névnapjai, Márkus név becézése és más érdekességek:

● A Márkus név eredete: latin

● A Márkus név jelentése:

Mars hadistenhez tartózó, Marsnak szentelt

● A Márkus név becézése / Márkus becenevei:

Márk, Márkó, Márki, Márku, Márkuka

● Márkus névnapja:

április 25.május 25.június 18.szeptember 7.október 7.
● A Márkus név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Márkus név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Márkus névről? Görgess lejjebb!
A Márkus az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Márkus névről

● A Márkus név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Márkus név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Márkus névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Márkus név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Márkus név ? Jó helyen jársz!
A Márkus: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Márkus név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Márkus név magánhangzói: Á, U,
A Márkus név mássalhangzói: K, M, R, S,
A Márkus név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Márkus névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Márkus névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Márkus névvel kapcsolatban. a Márkus név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Márkus név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Márkus név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Márkus névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Márkus név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Márkus nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Márkus névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!