Martos - A Martos név jelentése, Martos névnapjai, Martos név becézése és más érdekességek:

● A Martos név eredete: latin - magyar

● A Martos név jelentése:

Mars hadistenhez hasonló, harcias, bátor ( A Márton régi magyar becézőjéből )

● A Martos név becézése / Martos becenevei:

Martoska, Toska, Tosi, Árti, Ártu, Marci, Marcika

● Martos névnapja:

április 13.november 11.november 12.
● A Martos név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Martos név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Martos névről? Görgess lejjebb!
A Martos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Martos névről

● A Martos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Martos név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Martos névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Martos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Martos név ? Jó helyen jársz!
A Martos: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Martos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Martos név magánhangzói: A, O,
A Martos név mássalhangzói: M, R, S, T,
A Martos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Martos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Martos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 360 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 226 női név / lány név és 134 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Martos névvel kapcsolatban. a Martos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Martos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Martos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Martos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Martos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Martos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Martos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!