Nikander - A Nikander név jelentése, Nikander névnapjai, Nikander név becézése és más érdekességek:

● A Nikander név eredete: görög - latin

● A Nikander név jelentése:

győztes férfi

● A Nikander név becézése / Nikander becenevei:

Kander, AndermAnderka, Anderkó, Nik, Nikus, Nikó

● Nikander névnapja:

június 17.
● A Nikander név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nikander név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nikander névről? Görgess lejjebb!
A Nikander az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nikander névről

● A Nikander név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nikander név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Nikander névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Nikander név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nikander név ? Jó helyen jársz!
A Nikander: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nikander név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nikander név magánhangzói: A, E, I,
A Nikander név mássalhangzói: D, K, N, R,
A Nikander név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Nikander névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nikander névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 207 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 134 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nikander névvel kapcsolatban. a Nikander név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nikander név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nikander név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nikander névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nikander név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nikander nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nikander névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!