Pető - A Pető név jelentése, Pető névnapjai, Pető név becézése és más érdekességek:

● A Pető név eredete: héber - latin

● A Pető név jelentése:

kőszikla, szikla ( A Péter régi magyar becézőjéből önállósult )

● A Pető név becézése / Pető becenevei:

Petőke, Petus, Petkó, Petike, Petya, Petyus

● Pető névnapja:

január 25.január 28.január 31.február 21.február 22.február 23.április 27.április 29.május 8.június 2.június 16.június 29.augusztus 1.szeptember 9.október 9.november 16.november 18.november 26.december 4.december 9.december 21.
● A Pető név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Pető név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Pető névről? Görgess lejjebb!
A Pető az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Pető névről

● A Pető név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Pető név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + E ( 5 ) + T ( 2 ) + Ő ( 2 ) = 16 ( 1 + 6 )
A Pető névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Pető név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Pető név ? Jó helyen jársz!
A Pető: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Pető név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Pető név magánhangzói: E, Ő,
A Pető név mássalhangzói: P, T,
A Pető név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Pető névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Pető névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Pető névvel kapcsolatban. a Pető név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Pető név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Pető név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Pető névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Pető név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Pető nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Pető névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!