Raúl - A Raúl név jelentése, Raúl névnapjai, Raúl név becézése és más érdekességek:

● A Raúl név eredete: germán - francia

● A Raúl név jelentése:

dicső farkas, farkasok tanácsa

● A Raúl név becézése / Raúl becenevei:

Raulka, Raulci, Rauló, Rara, Rauka, Ulka, Uló

● Raúl névnapja:

április 17.november 7.
● A Raúl név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Raúl név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Raúl névről? Görgess lejjebb!
A Raúl az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Raúl névről

● A Raúl név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Raúl név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + A ( 1 ) + Ú ( 3 ) + L ( 3 ) = 16 ( 1 + 6 )
A Raúl névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Raúl név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Raúl név ? Jó helyen jársz!
A Raúl: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Raúl név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Raúl név magánhangzói: A, Ú,
A Raúl név mássalhangzói: L, R,
A Raúl név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Raúl névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Raúl névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Raúl névvel kapcsolatban. a Raúl név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Raúl név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Raúl név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Raúl névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Raúl név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Raúl nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Raúl névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!