Rolf - A Rolf név jelentése, Rolf névnapjai, Rolf név becézése és más érdekességek:

● A Rolf név eredete: germán

● A Rolf név jelentése:

dicső, hős farkas ( A Rudolf német becézőjéből önállósult )

● A Rolf név becézése / Rolf becenevei:

Rolfi, Rolfika, Rolfka, Rulf, Olfi, Olfka, Olf

● Rolf névnapja:

április 17.július 27.október 17.november 7.
● A Rolf név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Rolf név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rolf névről? Görgess lejjebb!
A Rolf az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rolf névről

● A Rolf név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rolf név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + F ( 6 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Rolf névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Rolf név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rolf név ? Jó helyen jársz!
A Rolf: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Rolf név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Rolf név magánhangzói: O,
A Rolf név mássalhangzói: F, L, R,
A Rolf név szótagszáma: 1 szótagú férfi név / fiúnév

A Rolf névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Rolf névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rolf névvel kapcsolatban. a Rolf név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rolf név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rolf név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rolf névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rolf név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rolf nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rolf névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!