Tárkány - A Tárkány név jelentése, Tárkány névnapjai, Tárkány név becézése és más érdekességek:

● A Tárkány név eredete: magyar

● A Tárkány név jelentése:

alkirály, tarján ( méltóságnév )

● A Tárkány név becézése / Tárkány becenevei:

Tárki, Tárkus, Tárkó, Tárkányka, Árki, Árkus, Árkó, Árkuka

● Tárkány névnapja:

szeptember 5.szeptember 28.
● A Tárkány név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Tárkány név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tárkány névről? Görgess lejjebb!
A Tárkány az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tárkány névről

● A Tárkány név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tárkány név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Tárkány névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Tárkány név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tárkány név ? Jó helyen jársz!
A Tárkány: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Tárkány név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Tárkány név magánhangzói: Á,
A Tárkány név mássalhangzói: NY, K, R, T,
A Tárkány név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Tárkány névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Tárkány névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tárkány névvel kapcsolatban. a Tárkány név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tárkány név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tárkány név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tárkány névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tárkány név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tárkány nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tárkány névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!