Vitéz - A Vitéz név jelentése, Vitéz névnapjai, Vitéz név becézése és más érdekességek:

● A Vitéz név eredete: magyar

● A Vitéz név jelentése:

vitéz

● A Vitéz név becézése / Vitéz becenevei:

Viti, Vituka, Vitó, Vitézke, Tézi, Tézus, Tézke

● Vitéz névnapja:

április 28.november 2.
● A Vitéz név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Vitéz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vitéz névről? Görgess lejjebb!
A Vitéz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vitéz névről

● A Vitéz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vitéz név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + É ( 5 ) + Z ( 8 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Vitéz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Vitéz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vitéz név ? Jó helyen jársz!
A Vitéz: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Vitéz név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Vitéz név magánhangzói: É, I,
A Vitéz név mássalhangzói: T, V, Z,
A Vitéz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Vitéz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Vitéz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vitéz névvel kapcsolatban. a Vitéz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vitéz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vitéz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vitéz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vitéz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vitéz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vitéz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!