Zágon - A Zágon név jelentése, Zágon névnapjai, Zágon név becézése és más érdekességek:

● A Zágon név eredete: szláv - magyar

● A Zágon név jelentése:

dűlő mögötti terület, földdarab, egy bizonyos nagyságú földterület

● A Zágon név becézése / Zágon becenevei:

Zégi, Zéágó, Zágus, Záguka, Ágó, Ágon, Gonka

● Zágon névnapja:

augusztus 23.november 17.
● A Zágon név típusa: Z betűs férfi név / fiúnév
● A Zágon név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zágon névről? Görgess lejjebb!
A Zágon az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zágon névről

● A Zágon név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zágon név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + Á ( 1 ) + G ( 7 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Zágon névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Zágon név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zágon név ? Jó helyen jársz!
A Zágon: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Zágon név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Zágon név magánhangzói: Á, O,
A Zágon név mássalhangzói: G, N, Z,
A Zágon név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Zágon névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Zágon névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 157 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 94 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zágon névvel kapcsolatban. a Zágon név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zágon név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zágon név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zágon névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zágon név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zágon nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zágon névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!