Konrád - A Konrád név jelentése, Konrád névnapjai, Konrád név becézése és más érdekességek:

● A Konrád név eredete: germán

● A Konrád név jelentése:

merész tanácsadó

● A Konrád név becézése / Konrád becenevei:

Kono, Konri, Kondi, Onri, Konrádka, Rádi, Rádka

● Konrád névnapja:

február 14.február 18.február 19.április 20.április 21.június 1.november 26.december 14.
● A Konrád név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Konrád név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Konrád névről? Görgess lejjebb!
A Konrád az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Konrád névről

● A Konrád név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Konrád név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + R ( 9 ) + Á ( 1 ) + D ( 4 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Konrád névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Konrád név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Konrád név ? Jó helyen jársz!
A Konrád: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Konrád név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Konrád név magánhangzói: Á, O,
A Konrád név mássalhangzói: D, K, N, R,
A Konrád név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Konrád névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Konrád névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 276 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 133 női név / lány név és 143 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Konrád névvel kapcsolatban. a Konrád név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Konrád név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Konrád név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Konrád névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Konrád név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Konrád nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Konrád névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!