Péter - A Péter név jelentése, Péter névnapjai, Péter név becézése és más érdekességek:

● A Péter név eredete: héber - latin

● A Péter név jelentése:

kőszikla, szikla

● A Péter név becézése / Péter becenevei:

Péterke, Peti, Petike, Petya, Petyus, Petykó

● Péter névnapja:

január 25.január 28.január 31.február 21.február 22.február 23.április 27.április 29.május 8.június 2.június 16.június 29.augusztus 1.szeptember 9.október 19.november 16.november 18.november 26.december 4.december 9.december 21.
● A Péter név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Péter név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Péter névről? Görgess lejjebb!
A Péter az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Péter névről

● A Péter név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Péter név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + É ( 5 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Péter névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Péter név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Péter név ? Jó helyen jársz!
A Péter: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Péter név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Péter név magánhangzói: E, É,
A Péter név mássalhangzói: P, R, T,
A Péter név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Péter névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Péter névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Péter névvel kapcsolatban. a Péter név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Péter név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Péter név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Péter névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Péter név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Péter nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Péter névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!