Alfréd - Az Alfréd név jelentése, Alfréd névnapjai, Alfréd név becézése és más érdekességek:

● Az Alfréd név eredete: germán

● Az Alfréd név jelentése:

tündér, tanács

● Az Alfréd név becézése / Alfréd becenevei:

Frédi, Frédike, Frici, Alfrédka, Ali

● Alfréd névnapja:

január 15.február 15.február 23.július 19.augusztus 15.augusztus 28.október 28.november 16.
● Az Alfréd név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Alfréd név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Alfréd névről? Görgess lejjebb!
Az Alfréd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Alfréd névről

● Az Alfréd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Alfréd név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + L ( 3 ) + F ( 6 ) + R ( 9 ) + É ( 5 ) + D ( 4 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Alfréd névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Alfréd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Alfréd név ? Jó helyen jársz!
Az Alfréd: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Alfréd név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Alfréd név magánhangzói: A, É,
Az Alfréd név mássalhangzói: D, F, L, R,
Az Alfréd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Alfréd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Alfréd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Alfréd névvel kapcsolatban. az Alfréd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Alfréd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Alfréd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Alfréd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Alfréd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Alfréd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Alfréd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!