Benediktusz - A Benediktusz név jelentése, Benediktusz névnapjai, Benediktusz név becézése és más érdekességek:

● A Benediktusz név eredete: latin

● A Benediktusz név jelentése:

áldott ( A Bendek név eredeti latin formájának a magyar helyesírású változata )

● A Benediktusz név becézése / Benediktusz becenevei:

Bene, Benus, Nedi, Tuszi, Tuszka

● Benediktusz névnapja:

március 21.április 14.április 16.május 1.július 11.
● A Benediktusz név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Benediktusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Benediktusz névről? Görgess lejjebb!
A Benediktusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Benediktusz névről

● A Benediktusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Benediktusz név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + T ( 2 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 46 ( 4 + 6 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Benediktusz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Benediktusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Benediktusz név ? Jó helyen jársz!
A Benediktusz: 11 betűből álló férfi név / fiúnév
A Benediktusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Benediktusz név magánhangzói: E, I, U,
A Benediktusz név mássalhangzói: SZ, B, D, K, N, T,
A Benediktusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

A Benediktusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Benediktusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Benediktusz névvel kapcsolatban. a Benediktusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Benediktusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Benediktusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Benediktusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Benediktusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Benediktusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Benediktusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!