Bernárd - A Bernárd név jelentése, Bernárd névnapjai, Bernárd név becézése és más érdekességek:

● A Bernárd név eredete: germán

● A Bernárd név jelentése:

erős medve ( A germán Bernhard, magyarul Bernát névből való )

● A Bernárd név becézése / Bernárd becenevei:

Berni, Bernus, Bernuska, Berna, Nárdi, Nárdika

● Bernárd névnapja:

május 20.június 15.július 3.július 24.augusztus 19.augusztus 20.szeptember 28.
● A Bernárd név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bernárd név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bernárd névről? Görgess lejjebb!
A Bernárd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bernárd névről

● A Bernárd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bernárd név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) = 35 ( 3 + 5 )
A Bernárd névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Bernárd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bernárd név ? Jó helyen jársz!
A Bernárd: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bernárd név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Bernárd név magánhangzói: Á, E,
A Bernárd név mássalhangzói: B, D, N, R,
A Bernárd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bernárd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bernárd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bernárd névvel kapcsolatban. a Bernárd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bernárd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bernárd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bernárd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bernárd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bernárd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bernárd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!