Ditte - A Ditte név jelentése, Ditte névnapjai, Ditte név becézése és más érdekességek:

● A Ditte név eredete: német - dán

● A Ditte név jelentése:

Isten ajándéka ( A Dorottya ( Dorothea ) önállósult becézője )

● A Ditte név becézése / Ditte becenevei:

Ditti, Dittus, Dittke, Itti, Ittus, Ittuka

● Ditte névnapja:

február 6.szeptember 16.
● A Ditte név típusa: D betűs női név / lány név
● A Ditte név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Ditte névről? Görgess lejjebb!
A Ditte az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Ditte névről

● A Ditte név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Ditte név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + I ( 9 ) + T ( 2 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Ditte névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Ditte név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Ditte név ? Jó helyen jársz!
A Ditte: 5 betűből álló női név / lány név
A Ditte név hangrendje: magas hangrendű női név / lány név
A Ditte név magánhangzói: E, I,
A Ditte név mássalhangzói: D, T,
A Ditte név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Ditte névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Ditte névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 221 db D betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 116 női név / lány név és 93 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Ditte névvel kapcsolatban. a Ditte név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Ditte név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Ditte név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Ditte névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Ditte név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Ditte nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Ditte névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!