Dusánka - A Dusánka név jelentése, Dusánka névnapjai, Dusánka név becézése és más érdekességek:

● A Dusánka név eredete: szláv

● A Dusánka név jelentése:

lélek ( A Dusán férfinév női párja )

● A Dusánka név becézése / Dusánka becenevei:

Dusi, Duska, Dusa, Usi, Susi

● Dusánka névnapja:

március 26.április 9.szeptember 7.
● A Dusánka név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dusánka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dusánka névről? Görgess lejjebb!
A Dusánka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dusánka névről

● A Dusánka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dusánka név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Dusánka névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Dusánka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dusánka név ? Jó helyen jársz!
A Dusánka: 7 betűből álló női név / lánynév
A Dusánka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Dusánka név magánhangzói: A, Á, U,
A Dusánka név mássalhangzói: D, K, N, S,
A Dusánka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Dusánka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dusánka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dusánka névvel kapcsolatban. a Dusánka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dusánka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dusánka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dusánka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dusánka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dusánka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dusánka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!