Eleni - Az Eleni név jelentése, Eleni névnapjai, Eleni név becézése és más érdekességek:

● Az Eleni név eredete: görög ( mitológiai )

● Az Eleni név jelentése:

fényes, sugárzó ( A Heléna újgörög formájából származik )

● Az Eleni név becézése / Eleni becenevei:

Leni, Eli, Elus, Lenus, Lenke

● Eleni névnapja:

július 31.augusztus 13.augusztus 18.
● Az Eleni név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Eleni név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Eleni névről? Görgess lejjebb!
Az Eleni az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Eleni névről

● Az Eleni név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Eleni név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Eleni névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Eleni név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Eleni név ? Jó helyen jársz!
Az Eleni: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Eleni név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Eleni név magánhangzói: E, I,
Az Eleni név mássalhangzói: L, N,
Az Eleni név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Eleni névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Eleni névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Eleni névvel kapcsolatban. az Eleni név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Eleni név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Eleni név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Eleni névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Eleni név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Eleni nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Eleni névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!