Oszvald - Az Oszvald név jelentése, Oszvald névnapjai, Oszvald név becézése és más érdekességek:

● Az Oszvald név eredete: germán

● Az Oszvald név jelentése:

uralkodó Istenség, tevékeny

● Az Oszvald név becézése / Oszvald becenevei:

Oszvaldka, Oszi, Oszika, Oszu, Valdi, Valdó, Valdus

● Oszvald névnapja:

február 19.február 28.augusztus 5.
● Az Oszvald név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Oszvald név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oszvald névről? Görgess lejjebb!
Az Oszvald az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oszvald névről

● Az Oszvald név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oszvald név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + V ( 4 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + D ( 4 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Oszvald névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Oszvald név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oszvald név ? Jó helyen jársz!
Az Oszvald: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Oszvald név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Oszvald név magánhangzói: A, O,
Az Oszvald név mássalhangzói: SZ, D, L, V,
Az Oszvald név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Oszvald névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Oszvald névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oszvald névvel kapcsolatban. az Oszvald név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oszvald név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oszvald név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oszvald névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oszvald név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oszvald nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oszvald névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!