Györke - A Györke név jelentése, Györke névnapjai, Györke név becézése és más érdekességek:

● A Györke név eredete: görög - latin

● A Györke név jelentése:

földműves, gazdálkodó ( A György önállósult becézője )

● A Györke név becézése / Györke becenevei:

Györkó, Györe, Györi, Györki, Györkusz

● Györke névnapja:

február 21.március 9.március 12.április 23.április 24.május 9.május 25.július 27.november 7.december 9.
● A Györke név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Györke név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Györke névről? Görgess lejjebb!
A Györke az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Györke névről

● A Györke név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Györke név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Y ( 7 ) + Ö ( 7 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + E ( 5 ) = 37 ( 3 + 7 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Györke névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Györke név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Györke név ? Jó helyen jársz!
A Györke: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Györke név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Györke név magánhangzói: E, Ö,
A Györke név mássalhangzói: GY, K, R,
A Györke név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Györke névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Györke névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 126 db G betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 56 női név / lány név és 70 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Györke névvel kapcsolatban. a Györke név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Györke név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Györke név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Györke névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Györke név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Györke nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Györke névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!